‘ADLİ YIL SORUNLARLA BAŞLADI’

‘ADLİ YIL SORUNLARLA BAŞLADI’

Baro Başkanı Hulki Özel, “Bugün Türkiye’de bağımsız ve adil bir yargıdan söz edilemez” dedi…

Yeni Adli Yıl başladı…

Gün nedeniyle Mersin Barosu üyeleri Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 2010–2011 yargı yılının adli mekân ve nitelikli hukuk insanı eksikliği nedeniyle sorunlarla başladığını belirten Baro Başkanı Hulki Özel, “Bugün itibariyle ülkemizde 11.086 yargıç ve savcı görev yapmakta ise de 3.610 yargıç ve savcı kadrosu halen doldurulamamaktadır” diye konuştu.

Adli mekân ve teknik donanım yetersizliğinin giderimi konusunda ülke çapında çabalar gösterilmesine rağmen sorunun çözülemediğini ifade eden Özel, “2010 yılı sonundan itibaren Silifke ve Mut ilçelerimizde, 2011 yılı sonunda da Mersin merkezde yeni adalet saraylarında hizmet vereceğiz” dedi.

Adli mekânların fiziki anlamda yenilenmesinin hukuk hizmetlerinin bir bütünlük içinde sürdürülmesi ve yargının hizmet kalitesinin yükselmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Özel, “Teknik anlamda tüm hazırlıkları tamamlanan Türk Ticaret Yasası, Hukuk Muhakemeleri Yasası, Borçlar Yasası ve Arabuluculuk Yasası tasarılarının meclis gündemine alınmayışları ve yürürlüğü konulmayışları; yargıç, savcı, avukat ve tüm hukukçuları yasal donanımdan yoksun kılmaktadır” dedi.