Sanayinin kalkınması, daha fazla istihdam ve üretim için Mersin Sanayi Odasının kurulum çalışmalarına başladıklarını söyleyen Mersin Sanayi Platformu Başkanı Mahmut Arslan, “Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağı üreticisi, köklü kültüre sahip Mut ilçemizin kalkınması adına Sanayi Odası anahtar görevi görecektir” dedi.
Mersin’de bağımsız bir Sanayi Odası’nın kurulması için çalışmalarına hız veren Mersin Sanayi Platformu Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada odanın kurulması ile ilçelerin kalkınmaya başlayacağını kaydetti. “Mut zeytinyağı, Türkiye’nin en kaliteli ve karakteristik zeytinyağlarından biridir” diyen Arslan, “Mut ilçesi, Toros Dağları’nın eteklerinde, Akdeniz iklimiyle karasal iklimin kesiştiği bir bölgede yer alır; bu da zeytinlerin hem yüksek aromatik yoğunluk hem de dengeli yağ asidi profili kazanmasını sağlar. Ancak bu güzel ürün 2020 yılında coğrafi işaret aldığı halde yeterince sahip çıkılmadı. Sanayi Odası’nın kurulması durumunda Mut zeytini ve zeytinyağının tanıtılması ve katma değere dönüştürülmesi için yoğun çalışmalar içerisine gireceğiz. Mut ilçemiz yeterince tanınmadığı için tüccarlar ilçeden aldıkları ürünlere farklı markalar vurup satışa sunmaktadır. Eğer ilçenin tanıtımı olursa marka haline gelecektir” dedi.
GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLECEK
Mut’un Anadolu’nun köklü ve kadim kentlerinden olduğunu, tarihinin ve kültürünün turizme konu edilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, “Bir süredir emek verdiğimiz ve iş dünyası tarafından heyecanla karşılanan Mersin Sanayi Odası’nın kurulması, yalnızca sanayicilerimizin değil, bütün şehrimizin geleceği açısından tarihi bir adımdır. Bugün geldiğimiz noktada, ilçelerimizin üretim gücü, girişimcilik ruhu ve yatırım potansiyeli, artık tek bir çatı altında daha güçlü bir şekilde temsil edilecektir. Sanayi Odası ile birlikte ilçemizin elde edeceği en büyük kazanım, hiç şüphesiz ki daha etkin bir temsil ve karar mekanizmalarında söz hakkıdır. Yerel sanayicilerimizin sorunları daha hızlı çözüme kavuşacak, yatırım süreçleri kolaylaşacak ve özellikle ihracat potansiyelimiz daha görünür hale gelecektir. Mut’un zeytinyağı, Anamur’un muzu, Tarsus’un üzümü gibi ürünlerimiz ve pek çok coğrafi tescilli ürünümüzün yerinde işleme ve çağımızın gerekliliği olan katma değere çevirme konusunda Sanayi Odası öncülük edecektir” ifadelerini kullandı.