JAPONYA’YA 40 YIL SONRA İHRACAT

JAPONYA’YA 40 YIL SONRA İHRACAT

Türk ihracatçısı, Serbest Bölge Limanı’ndan Japonya’ya ilk greyfurt sevkıyatını yaparken Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, bu ihracatın Türkiye için kazanım olduğunu vurguladı.

Türk greyfurdunun Japonya yolculuğu başladı…

Türk ihracatçısı, 40 yıl aradan sonra Japonya’ya ilk greyfurt sevkıyatını gerçekleştirdi. Sevkıyat nedeniyle Serbest Bölge Limanı’nda tören düzenlendi. Törene; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiçek, Akdeniz Yaş Sebze-Meyve İhracatçıları Birliği ve Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Ali Kavak, Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, üretici, ihracatçı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

 

Törende konuşan Akdeniz Yaş Sebze-Meyve İhracatçıları Birliği ve Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Ali Kavak, 40 yıl aradan sonra Japonya’ya yaş meyve-sebze ihraç etmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Japonya’nın ihracat anlamında Türkiye için önemli bir pazar olduğunu vurgulayan Kavak, Japonya’ya şimdilik greyfurt ihraç edildiğini ancak devamının geleceğini ifade etti.

 

 

Daha sonra konuşan Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Salih Çiçek  krize rağmen Türkiye’nin ihracat rakamlarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, ihracatın gelişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahip olan Japonya’ya böyle bir ihracatın yapılmasının Türkiye için kazanım olduğunu vurguladı. Mersin ihracatında Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nin özverisinin yadsınamaz olduğunu dile getiren Vali Güzeloğlu, Japonya’ya yapılan bu ihracatın, yerli üreticilere getirisi olacağını kaydetti.

 

 

Konuşmaların ardından Japonya’ya yapılan ihracatın gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket verildi. Törenin sonunda ise Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler, ilk greyfurt paletini TIR’a yükledi.