ŞEHİT ÜSTEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT ÜSTEĞMEN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Muğdat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedilen Dilsiz’in cenaze törenine, askeri ve mülki erkânın yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı.

Ankara’da eğitim uçuşu yapan  askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Üsteğmen Fikri Dilsiz, Mersin’de düzenlenen askeri törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kara pilot Dilsiz’in  Türk bayrağına sarılan cenazesi, Mersin Devlet Hastanesi Morgu’ndan askeri yetkililer tarafından alınarak, Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla  Muğdat Camii’ne getirildi. Buradaki törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Adana 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti Mersin Milletvekilleri Kürşad Tüzmen ve Ali Er’in yanı sıra şehit Dilsiz’in aynı zamanda da akrabası olan BASK Genel Başkanı Resul Akay da katıldı.

Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran şehidin annesi Zeliha Dilsiz, oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı dökerken, baba Hüseyin Dilsiz ise metanetini korumaya çalıştı.

Kardeşi gibi asker olan Üsteğmen Aydın Dilsiz de şehidin tabutu başında gözyaşı döktü.

Kara Havacılık Okul Komutanlığı’nda Dilsiz ile birlikte görev yapan askerlerin de katıldığı törende; Vali Hasan Güzeloğlu ve Kürşad Tüzmen, acılı aileyle yakından ilgilenip, teselli etmeye çalıştı.

 

İl Müftüsü Niyazi Ersoy’un cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Dilsiz’in tabutu  omuzlanarak, cami dışında bekleyen top arabasına yerleştirildi. Askeri manga eşliğinde gerçekleştirilen ’Şehide Saygı Yürüyüşü’nün ardından Şehit Üsteğmen Fikri Dilsiz’in cenazesi Mersin Şehir Mezarlığında bulunan Şehitlik’te gözyaşları arasında toprağa verildi.