ATEŞ;’’ BİLİNCİ KAVRAMAK ZORUNDAYIZ’’

ATEŞ;’’ BİLİNCİ KAVRAMAK ZORUNDAYIZ’’

Mersin Ziraat Mühendisleri Odası, Türkiye’de tarımsal öğretimin başlamasının 161. yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenledi. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer’in de katıldığı törende, bilimsel tarımın önemine vurgu yapıldı.

Tarımsal öğretimin başlamasının 161. yıldönümü, Mersin Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törenle kutlandı. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk’ün de katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ateş, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Mersin Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Ateş, Türk tarımında tarımsal öğretimin önemine vurgu yaptı. Ateş, tarımın yalnızca köyde yaşayan nüfusun bir sorunu ve ekonomiden pay alan bir sektörden ibaret olmadığını söyledi.

Ateş, tarımın, nüfus payıyla, istihdam gücüyle, sanayiye hammadde sağlama, iç ticaretin temel dinamiği niteliğiyle, ihracattaki önemli yeriyle ve çok daha önemlisi yetişmiş 2 milyona ulaşan ve hızla büyüyen ülkemizin aş ve ekmeğini üreten, doyuran, barındıran bir sektör olduğu bilincinin kavranmak durumunda olduğunu kaydetti.