AŞUT;’’ KOBİ’LERİ GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ’’

AŞUT;’’ KOBİ’LERİ GELECEĞE HAZIRLAMALIYIZ’’

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Ülke Ekonomisinin Omurgası Olan Kobi’lerin Geleceğe Hazırlanması İçin Birçok Bileşenin Uyumlu Çalışması Gerektiğini Bildirdi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, yaptığı yazılı açıklamada, KOBİ’lerin yüzde 95’inin mikro işletmeler olduğunu ve önemli bir istihdam sağladıklarını belirtti.

Türk KOBİ’lerinin gelecek yıllarda önemli konularla karşı karşıya kalacaklarını öne süren Aşut,  ’Önemli sıkıntı veya problem demiyorum. Çünkü şimdiden bu konularda hazırlıklarımızı yaparsak, bunlar bir sıkıntı olmaz. Ancak seyredersek problemler yığını olarak karşımıza çıkacaktır. İş dünyası olarak, hem bireysel hem de bir parçası olduğumuz kurumlar adına öngörülerimizi ve çözümlerimizi ortaya koymaktayız. KOBİ’ler için büyük engeller teşkil eden ve bundan sonra da tedbirleri alınması gereken makro ortamın, iyileştirilmesi ve daha rekabetçi hale gelmesi gerekmektedir. Dolar-Avro dalgalarına olan bağımlılık, petrol fiyatları ve faiz oranları, katma değer yaratan yenilikçiliğe adapte olamama ve ar-ge eksikliği KOBİ’lerin önündeki engeller olarak görülüyor. Bu nedenle rekabetin her geçen gün zorlaştığı dünyada KOBİ’lerimizi geleceğe iyi hazırlamalıyız. Bunu yaparken de üretimi nitelikli hale getirecek insan gücünü eğitmemiz, üretim sistemimizde değişen teknolojiyi yakalamamız gerekiyor. Ürettiğimizi etkin bir şekilde pazara ulaştırabilmemiz ve katma değer yaratabilmemiz markalaşmaktan geçiyor. Üretim sürekliliği için enerji kaynaklarının devamlılığı ve altyapısı gerekiyor. Dolayısıyla ülke ekonomisinin omurgası olan KOBİ’lerin geleceğe hazırlanması için birçok bileşenin uyumlu çalışması gerekiyor.’ Dedi..