KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ KUTLAMALARA DAMGA VURDU

KURTULUŞ YÜRÜYÜŞÜ KUTLAMALARA DAMGA VURDU

Toroslar belediyesince Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe bu yıl da on binlerce kişi katıldı. Mehteran takımının renk kattığı yürüyüşte, Tarih yeniden canlandırıldı.

Toroslar Belediyesi Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. yıldönümüne dolayısıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği Kuvayı milliye Yürüyüşü kutlamalara damgasını vurdu.

Yürüyüş öncesinde, Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene; Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, askeri erkan, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri de katıldı.

Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından Mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde yürüyüşe başlandı.

Yürüyüşte Mehteran ve cirit takımı, temsili mermileri taşıyan kadınlar ile  temsili ’Elifin Kağnısı’ ön saflarda yer aldı. Toroslar ilçesindeki köylülerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş sırasında 500 metrelik dev Türk Bayrağı açıldı.

Mehteran Takımı; Kuvayı milliye Yürüyüşü’nün ardından Akbelen Koray Aydın Stadı’nda bir gösteri sundu. Gösteriden sonra Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mehter Takımı Başkan Yardımcısı Hasan Eker’e bir teşekkür plaketi takdim etti.