MERSİN’DE KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

MERSİN’DE KURTULUŞ GÜNÜ COŞKUSU

Mersin’in Düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümü törenlerle kutlandı. Tren Garında temsili milis kuvvetlerinin karşılanmasıyla başlayan törenler Cumhuriyet meydanında devam etti. Coşkulu geçen kutlamalara 7’den, 70’e tüm mersinliler ortak oldu.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü tren garında düzenlenen törenle başladı. Burada temsili milis kuvvetlerini taşıyan tren, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından protokol öğrenciler ve törene katılan vatandaşlar kortej halinde, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde, Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüdü.

Kültür merkezinde Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun tebrikleri kabulünün ardından tören  Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Törende, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Vali Güzeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, askeri araç üzerinde vatandaşları selamladı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan, törendeki konuşmasında, Büyük Önder Atatürk’ün ’’Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’’ deyişinden yola çıkarak meydana getirdikleri Mersin’in, dünya kenti olduğunu söyledi. Özcan, Mersin’in eksiklikleri bulunmasına karşın sağlıklı kalkınmanın ivme kazandığı kent haline geldiğini ifade etti.

Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız da 89 yıl önce düşman işgalinden kurtulan Mersin ve Türkiye’nin korunması için canlarını vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Deniz Binbaşı Özgür Murat Olcay da günün önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından, Mersin Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu ile Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösteri sundu. Çeşitli şiirlerin okunduğu etkinliklerin sonunda geçit töreni yapıldı. Geçit töreni sonrası mehter takımının mini konserine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.