DSP’DE İSTİFA DEPREMİ

DSP’DE İSTİFA DEPREMİ

Mersin’de bir grup DSP’li, Masum Türker’in genel başkanlığını yaptığı partilerinin demokratik sol felsefeden uzaklaştırıldığı gerekçesiyle istifa ettiklerini açıkladı. İstifa edenler arasında Bir dönem Parti Meclisi’nde görev yapan Adem Topçu ve Mersin eski İl Başkanı Mehmet Canbaz’da bulunduğu bildirildi. Öte yandan İl Başkanı Levent Dakika istifalara ilişkin yaptığı açıklamada yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Dakika, Adem Topçu’nun disiplin kurulunca partiden ihraç edildiğini ve bunu bildiği için istifasını açıkladığını öne sürdü.

Demokratik Sol Parti Mersin il örgütü istifa açıklamalarıyla sarsıldı.

Aralarında bir dönem parti meclisinde görev yapan Adem Topçu ile Mersin eski il başkanı8 Mehmet Canbaz’ın da bulunduğu bir grup partili DSP’den istifa ettiklerini duyurdu.

İstifa gerekçelerini kamuoyuyla paylaşan partililer, Masum Türker’in, DSP Genel Başkanlığı’na getirilmesiyle birlikte DSP’ye yıllarca hizmet eden insanların teker teker partiden uzaklaştırıldığını savunurken, partinin hiçbir üretimi olmadığı gibi dedikodularla da insanların yıpratıldığını öne sürdüler. İstifa eden partililer, Şu anda Masum Türker’in yönetmiş olduğu DSP’nin, yıllardır savunulan değerlerden ve demokratik sol felsefeden uzak bir noktaya taşındığını kaydettiler.

İstifa haberinin duyulmasının ardından DSP il başkanı Levent Dakika akşam saatlerinde bir basın açıklaması yaptı. Levent Dakika açıklamasında, Adem Topçu’nun katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalar nedeniyle parti disiplin kuruluna kesin ihraç istemiyle sevk edildiğini söyledi. İl disiplin kurulunun yaptığı değerlendirmenin ardından Adem Topçu’yu partiden ihraç ettiğini açıklayan İl başkanı Levent Dakika, Topçu’nun ihraç edildiğini bildiği için beraberindekilerle istifa ettiğini açıkladığını belirtti.

Levent Dakika açıklamasıyla yeni bir tartışmanın sinyalini verirken, Adem Topçu’nun ihraç kararı ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.