CHP İSMET İNÖNÜ’YÜ UNUTMADI

CHP İSMET İNÖNÜ’YÜ UNUTMADI

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 37. yılında CHP’liler tarafından anıtı başında anıldı… CHP İl Örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’ne önemli katkılar sunan İsmet İnönü’nün unutulmaması gerektiğini vurguladı…

CHP’liler İsmet İnönü’yü unutmadı…

Ölümünün üzerinden tam 37 yıl geçen Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü, CHP’lilerce anıldı. CHP İl Örgütü tarafından İnönü için anıtı önünde anma etkinliği düzenlenirken, İsmet İnönü ve kazandırdıklarına dikkat çekildi.

Ulu Önder Atatürk’ün silah arkadaşı, Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanı ve CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün kişiliğine dair bilgi veren Parti İl Başkanı Yılmaz Şanlı, özellikle Lozan Antlaşması’nda yakaladığı başarıyla İnönü’nün bir ulusun doğuşuna katkı sunduğunu vurguladı.

İsmet Paşa’nın çok partili siyasi yaşamın ve demokrasi kültürünün oturmasında görevler üstlendiğini kaydeden Şanlı, “Türkiye, bugün çok önemli sorunlarla uğraşmaktadır. İşsizlik ve yoksulluk en önemli sorundur. Bize düşen görev, ülkeyi AKP iktidarından kurtarmaktır” ifadelerine yer verdi.

Şanlı sözlerinin sonunda, İsmet İnönü’yü sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.