BİRDAL; ’’ MERSİN KAMUOYU DİKKATLİ OLMALI’’

BİRDAL; ’’ MERSİN KAMUOYU DİKKATLİ OLMALI’’

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Mersin’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu…Sarp Öztürk cinayetine de değinen Birdal, yaşananları kınarken, ‘’Olayın anadile özgürlüğün konuşulduğu bir sürece rastlaması ve birtakım yerlere çekilmek istenmesi manidardır’’dedi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Mersin’deki temasları kapsamında ziyaret ettiği Akdeniz belediyesinde gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sarp Öztürk Cinayetini kınayan ve olaydan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Birdal, olayın kimi çevreler ve medya tarafından farklı mecralara çekilmek istendiğini belirtti. Birdal, “Mersin, Türkler, Kürtler, Araplar ve daha birçok dil ve dinden insanın yıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşadığı örnek kentlerimizden birisidir. Bu tür olayların kimi çevreler ve ulusal medya tarafından kullanılmasına karşı Mersin kamuoyu ve demokrasi çevreleri dikkatli olmalıdır”  dedi.

Yaptıkları araştırmalarda olayın ulusal basına yansıdığı gibi siyasi değil, adli bir vaka olduğunu savunan Akın Birdal, “Tabi bu olayın, anadile özgürlüğün konuşulduğu bir sürece rastlaması ve birtakım yerlere çekilmek istenmesi manidardır” diye konuştu.

Birdal, “Nedeni ne olursa olsun, bir sanatçı arkadaşımızın yaşam hakkının yok olmasına neden olan bu olayı kınıyoruz. Mersin, çok stratejik bir yer. Çok kültürlü bir dokusu var. Türkler, Kürtler, Araplar... Yani halkların bir arada birbirini tanıyarak, kabul ederek, barış içinde yaşamasını önemi çok büyük. Mersin’de bu yapı korunursa, Türkiye’nin birçok bölgesine olumlu yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.