SANATÇILAR CİNAYETİ KINADI

SANATÇILAR CİNAYETİ KINADI

Mersin’de sahne aldığı türkü evinde, kendisinden istenilen Kürtçe şarkıyı, kürtçe bilmemesi nedeniyle seslendirmediği için uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Sarp Öztürk için meslektaşları, çalıştığı mekanın önünde eylem yaparak, yaşananları kınadı.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde, bir kişinin ölümü 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayın yaşandığı mekanın önünde bir araya gelen yerel sanatçılar, sloganlar atarak eylem yaptı. Yakalarına  saldırıda hayatını kaybeden Sarp Öztürk’ün resimlerini de asan müzisyenler, üzerinde; ’Kurşunlar Türküleri Susturamaz’, ’Eğlence Yerlerinin Teksas’a Dönüşmesine Karşı Sesimizi Çıkartıyoruz’ yazılı dövizler taşıdı.

Eylemciler adına konuşan müzisyen Gülşah Kılıç, yaşananların ’münferit bir olay’ olmadığının altını çizerek, daha önce de bu ve benzer olayların yaşandığını, böyle devam etmesi halinde de olayların süreceği uyarısında bulundu.

Sorunun temelinde mafyalaşma, kabadayılaşma ve magandalaşma gibi olguların yattığına dikkat çeken Kılıç, "Nereye el atsan mafyayla karşılaşıyorsun. Temas ettikleri her alanı kendi lehlerine düzensizleştirebiliyorlar. Bundan sonra öncelikle sanatçıların; bar, kafe gibi yerlerde çalışanların ve insanlık damarı körelmemiş herkesin bu konuda ses çıkarması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından müzisyenler, Sarp Öztürk’ün sevdiği bir parçayı seslendirip, ellerindeki dövizleri de türkü barın önüne bıraktıktan sonra  dağıldı.