OKUL YOLUNDA ÇİLE

OKUL YOLUNDA ÇİLE

Mersin’de geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışlar bazı bölgelerde büyük hasara neden oldu.

Yağışlar nedeniyle oluşan selin yıktığı, Serinevler mahallesinde bulunan köprü onarılmayınca, öğrenciler okula ulaşımda sıkıntı çekmeye başladı. Öğrenciler okullarına, borular üzerine yerleştirilen demir merdiven sayesinde ulaşmaya çabalarken, veliler yetkililerin ilgisizliğine adeta isyan etti.

Merkez Toroslar ilçesine bağlı Serinevler Mahallesi Bin 31 sokak üzerindeki Yalınayak Deresi üzerindeki kanalizasyon borularından yapılan köprü geçen hafta selde yıkılınca öğrencilerin okula gitmesi adeta işkenceye dönüştü. Cuma günü sel nedeniyle karşı taraftaki Yalınayak İlköğretim okullarına gidemeyen öğrenciler hafta başı ise canlarını hiçe sayarak okullarına ulaştı. Okullarına ulaşacak diğer yerlerin uzak olması nedeniyle gitmek istemeyen öğrenciler çaresizce her zaman geçtikleri derenin kenarına geldi. Öğrenciler ailelerinin selde sürüklenen kanalizasyon borusunun üzerine attığı demir merdivenle önce borunun üzerine indirildi. Daha sonra ise arkadaşlarının yardımı ile çamurda tırmanarak karşı tarafa geçti.

Veliler duruma tepki göstererek, yetkililerden bir an önce rahat ve güvenli geçişin sağlanacağı köprü yapılması talebinde bulundular.