FESTİVAL ÜRETİCİYE YARADI

FESTİVAL ÜRETİCİYE YARADI

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel; narenciye festivalinin çiftçilere en büyük kazançlarından birinin 50 dolar daha destek primi verileceği olduğunu söyledi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Yaş Sebze Meyvede Türkiye de hem kalite yönünden hem de miktar yönünden en büyük ve en kaliteli ürün üreten  illerin başında Mersin’in geldiğini belirterek;’’ Bu kadar çeşitli ürün yapmamıza rağmen bu yetiştirdiğimiz ürünleri pazarlama ve fiyat anlamında karşılık bulmasında sıkıntılar yaşıyorduk. Narenciye ürünümüzde yıllar itibariyle 2,5 milyon tondan 3,5 milyon tonlara çıkması sebebiyle iç ve dış piyasada biraz pazarlamada sıkıntımız olduğundan dolayı çiftçilerimiz sıkıntı yaşıyorlardı” dedi

Kasım ayında düzenlenen narenciye festivalinin üreticiler açısından sorunların dile getirilmesinde bir fırsat olduğunu kaydeden Gökçel, Tarım bakanına ilettikleri taleplerinin karşılığını bulduğunu söyledi.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel; narenciye festivalinin çiftçilere en büyük kazançlarından birinin 50 dolar daha destek primi verileceği olduğunu vurguladı.