ENGELLİLER TOROSLAR DA BULUŞACAK

ENGELLİLER TOROSLAR DA BULUŞACAK

Toroslar Kent Konseyi ile Toroslar Belediyesi işbirliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlenecek.

 3 Aralık Cuma günü , Toroslar Belediyesi Mehmetçik Parkı’nda gerçekleştirilecek olan programda; çeşitli yarışmalar, sportif etkinlikler ve görme engelli sanatçıların vereceği konser yer alacak.

Toroslar Kent Konseyi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü Toroslar Belediyesi’nin desteğinde organize ettiği bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Engelli yurttaşların, hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenecek programa, Mersin’de faaliyet gösteren engelli dernekleri de katkı sunacak.

 Mehmetçik Parkı’nda gerçekleştirilecek etkinlik, saat:14.00’de başlayacak.

Engellilerin; basket atma, futbol oyunu, masa tenisi gibi sportif etkinliklerinin yer alacağı programda ayrıca Toroslar Belediyesi Engelli Basketbol Takımı ile Toroslar Belediyesi Basketbol takımı bir dostluk maçı yapacak. Toroslar Belediyesi ve Toroslar Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü de kutlayarak, engellilerin sorunlarını kendi sorunları olarak gördüklerini söyledi.

Engellilere yönelik mesleki eğitim programları hazırladıklarını vurgulayan Başkan Tuna; “Engellilerimizi; tüketen değil üreten ve tek başına hayatlarını devam ettirebilecekleri bir konuma getirmeye çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızla ilgili daha farklı ne gibi projeler geliştirebileceğimizi kendileriyle ve ilgili dernekleriyle de görüşerek hayata geçiriyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Haftası’nın engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlayan bir gün olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Tuna ayrıca bugüne kadar, görme ve ortopedik engelliye 415 tekerlekli sandalye ve 400 beyaz baston dağıtarak onların engelsiz yaşamlarına destek olduklarını belirtti.