ÖĞRENCİLER KİTAPLARLA BULUŞTU, YAZARLARI TANIDI

ÖĞRENCİLER KİTAPLARLA BULUŞTU, YAZARLARI TANIDI

Öğrencilerin kitaplarla buluşup yazarlarla tanışarak, okuma alışkanlıklarını arttırmak amacıyla Bahçeşehir Koleji tarafından bu yıl ilki düzenlenen 1. Kültür Şenliği tamamlandı.

Bahçeşehir Kolejinin, öğrencilerin kitaplarla buluşup yazarlarla tanışması amacıyla, bu yıl birincisini organize ettiği kültür şenliği sona erdi.29 Kasımda başlayan  etkinliğin ilk gününde, yazarlar Mavisel Yener ve Tolga Gümüşay öğrencilerle bir söyleşi yaptı. Hüseyin Özer Merkezi ve İbrahim Karaoğlanoğlu ilköğretim okulunun da konuk olarak katıldığı etkinlikte, kurulan stantlarda öğrencilere kitaplar tanıtıldı. Etkinliğin ikinci gününde ise, Beyaz perdeye, Hababam Sınıfı adlı ölümsüz eseriyle damga vuran Türk Edebiyatının unutulmaz ismi Rıfat Ilgaz’ın oğlu Aydın Ilgaz öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinliğe eşiyle birlikte katılan Aydın Ilgaz, yaptığı söyleşinin ardından öğrenciler için kitaplarını imzaladı. Bahçeşehir Koleji 1. Kültür şenliğinde, öğrenciler ayrıca Rıfat Ilgaz’ın eserlerden birini tiyatroya uyarlarken, şiirlerini de seslendirdiler.

Bahçeşehir koleji Lise müdürü Turgay Tarı Kahya, 1. kültür şenliğinin geleneksel hale geleceğini belirterek, etkinlik ile öğrencilerdeki okuma alışkanlığını arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Aydın Ilgaz ise, Bahçeşehir Kolejinin düzenlediği etkinliğin eğitim adına önemli olduğuna dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin ülke genelindeki tüm eğitim kurumlarında yaygınlaştırılmasını istedi.