SEMPOZYUM TAMAMLANDI

SEMPOZYUM TAMAMLANDI

Mersin Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesi İş Birliğinde Bu Yıl 8’ncisi Düzenlenen ’Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu’ Sona Erdi

8’nci  ’Uluslararası Hüseyin Gezer Taş Heykel Sempozyumu’ tamamlandı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berika İpekbayrak, Atatürk Parkı sahili Balıkçı Barınağında düzenlenen kapanış töreninde, Türkiye ile beraber 7 ayrı ülkeden 10 sanatçının katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumun sona erdiğini söyledi.

Sanatçıların yaptıkları heykelleri Mersin’in bir açık hava müzesine kavuşması için armağan ettiğini belirten İpekbayrak, ’Bunlarla birlikte kentimizdeki büyük boy heykel sayısı 140’a ulaştı’ dedi.

İpekbayrak, Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdikleri etkinlik sayesinde gerek Mersin gerekse Türkiye’nin tanıtımına katkı sunulduğuna işaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan da başlangıçta bu kadar süreceğini beklemedikleri sempozyumun, gerek yurt içi gerekse yurt dışından büyük ilgi gördüğünü, bundan da mutluluk duyduklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından sempozyuma katılan sanatçılar Fransa’dan Nicolae Fleissia, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Jiang Chu, Danimarka’dan Paul Baekhoj, Rusya’dan Valentina Dusavitskaya, Tayvan’dan Wu Ming Shang, Almanya’dan Susanne Daucker ve Mic Leder ile Türkiye’den Berika İpekbayrak, Özgür Turhan ve Özcan Aydemir’e plaketleri verildi.