FESTİVAL ÜRETİCİLER İÇİN FIRSAT OLDU

FESTİVAL ÜRETİCİLER İÇİN FIRSAT OLDU

Narenciye Festivalinde Mersinli Üreticilerde taleplerini dile getirme şansı buldu.

Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel festivale katılan Tarım Bakanı Eker’den, ihracat teşvik priminin en az 75 dolar arttırılarak 150 dolara çıkartılmasını istedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in de katıldığı Narenciye Festivali üreticiler için de bir fırsat oldu. Mersin Ziraat odası başkanı Cengiz Gökçel festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, sektörün sorunlarını dile getirirken, Bakan Eker’den taleplerde bulundu.

Son yıllarda narenciye ürünlerinin fiyat anlamında hak ettiği karşılığı bulamamasının Mersin ekonomisini olduğu gibi üreticilerin gelirini de olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Gökçel, "Narenciye sektörü zor bir dönemden geçiyor. Özellikle bu yıl da narenciye sektörü büyük bir çıkmazın içerisindedir. Bırakın fiyatları, ürünümüzü satmak için dahi şu an kapımızı hiç kimse çalmıyor" dedi.

Yaşanan sıkıntılı dönemin atlatılabilmesi noktasında yurt dışı satışların arttırılmasında etken olan ’ihracat teşvik primleri’nin en az 75 dolar arttırılarak 150 dolar seviyesine çıkartılmasını talep eden Gökçel, 75 dolarlık ek ödemenin de ihracatçılara nakit olarak ödenmesini istedi.