BAKAN EKER FESTİVALE TAM NOT VERDİ

BAKAN EKER FESTİVALE TAM NOT VERDİ

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’deki toplam narenciye üretiminin 3.5 milyon tona ulaştığını ifade ederek, bunun bir milyon tonu ihraç edilirken geriye kalan bölümünün iç piyasada tüketilmesinde sıkıntı yaşandığını söyledi.

Eker, tarımsal desteklemeler kapsamında çiftçiye 6 milyar TL’lik bir destek verildiğini, bunun da kendilerinden önceki döneme göre yaklaşık 3 katı oranında arttığını vurguladı.

Mersin Ticaret Borsası öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen; ’Narenciye Festivali’ne katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, festival alanında üreticilerle bir araya gelip sorun ve sıkıntıları dinledi.

Bakan Eker,  festival kapsamında Mersin Ziraat Odası ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstisüsü’nce ortaklaşa düzenlenen; ’Turunçgil Yetiştiriciliği Kursu’nu başarıyla tamamlayan 40 çiftçi için düzenlenen ’Sertifika Dağıtım Töreni’ne de katıldı.

Burada konuşan Bakan Eker, tarım alanında son 8 yıllık zaman diliminde yapılanlar hakkında bilgi vererek, tarım alanında Türkiye’de ve sektörde yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

Festivallerin bir kentin tanıtımında olduğu kadar, kentlerin gelişiminde de önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Bakan Eker, bu noktada da Mersin’in, Türkiye’nin bütün güzellik ve zenginliklerini bünyesinde bulundurduğunu kaydetti. Narenciye sektöründe yaşanan sorun ve sıkıntıların Türkiye’de ilk defa yine narenciye ürünleriyle birlikte böylesi bir organizasyonla dile getirildiğini anlatan Eker, bu durumun, sorunun çözümü noktasında kentin yapıcı bir misyon üstlendiğini de ortaya koyduğunu söyledi.

Bakan Eker, Türkiye’de tarımın daha iyi bir noktaya taşınması, daha fazla gelir elde edilebilmesi, üreticilerin emeğinin karşılığını alabilmesi adına çaba sarf ettiklerini vurguladı.