NARENCİYE FESTİVALİ AMACINA ULAŞTI

NARENCİYE FESTİVALİ AMACINA ULAŞTI

Mersin’de Ticaret Borsasının öncülüğünde gerçekleştirilen ve iki gün süren Narenciye Festivali amacına ulaştı. Narenciye üreticilerinin sorunlarına da dikkat çekilen festivali Mersinliler sahiplendi. Yurt içi ve yurt dışından birçok konuğun katıldığı Festivalde, Mersin Narenciye ile adını Dünyaya duyurdu.

Mersin Ticaret Borsası öncülüğünde çeşitli kurumların desteğiyle hafta sonunda Adnan Menderes bulvarı sahil şeridinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren Festival amacına ulaştı.

Mersinlilerin de yoğun ilgi gösterdiği festivalde yurt içi ve yurt dışından gelen konukarın yanı sıra dans grupları ve defilelerde etkinliğe renk kattı.Kurulan stantlarda Narenciye ürünleri Mersinlilerle buluşurken, üreticilerin sorunlarına da dikkat çekilen Festival Hükümet kanadından da sahiplenildi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, festivalin ikinci gün etkinliklerine katılarak destek verirken, Festival komitesi de Bakandan tam not aldı.

Narenciye Festivali’ni değerlendiren Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, “Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 30’unun, limon üretiminin ise yüzde 70’inin gerçekleştiği Mersin’de böyle bir festival düzenlenmesi gerekiyordu ve bu işe öncülük ettiğimiz için çok mutluyum. Kentimizin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olan bu festivalin amacına ulaştığına inanıyorum” dedi.

Festivale 79 günde hazırlandıklarını belirten Özdemir, festivale katılarak destek veren firmalara, çeşitli kurum ve belediyelere teşekkür etti. Bundan sonraki yıllarda daha iyisini yapmaya gayret göstereceklerini dile getiren Abdullah Özdemir, karnaval havasında geçen festivale Mersin halkının da yoğun ilgi göstermesinin kendilerini sevindirdiğini kaydetti.