FABRİKA SAHİBİ İDDİALARA YANIT VERDİ

FABRİKA SAHİBİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası sahibi, CHP li meclis üyesi Serhat Dövenci, hakkındaki iddialara yanıt verdi. İşçi çıkarmalarının ekonomik nedenlerden kaynaklandığını ve konunun CHP’ye mal edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Dövenci, söz konusu işçilerden 30 kişiyi diğer şirketlerinde istihdam edeceğini açıklarken, partisinden istifa etmeyeceğini de duyurdu.

Mersin’de, CHP İl Başkanlığını işgal eden bir grup işçinin işten çıkarıldıkları fabrikanın sahibi ve merkez İlçe Yenişehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Serhat Dövenci, ’işçi çıkarmalarının ekonomik nedenlerden kaynaklandığını, yanlış bir şey yapmadığı için partisinden ve görevinden istifa etmeyi düşünmediğini’ bildirdi.

Dövenci, yapılan eylemin tamamen sansasyon yaratmaktan ibaret olduğunu öne sürerek, ’Bu olay, CHP’yi yıpratmaya yönelik. Bu kabul edilemez’ dedi.

İşçilerin, parti binasını boşaltmasını ’çok güzel bir olay’ diye nitelendiren Dövenci, işçilerin bu davranışlarından dolayı eyleme katılan 30 kişiyi, diğer 4 şirketinin bünyesinde istihdam edeceğini açıkladı.

Dövenci, işçilerden bir kısmının mağduriyetini gidermeye çalışacağını, ancak Akdeniz Çivi olarak zarar ettiği bir yerde bu işçileri tekrar işbaşı yaptırmasının söz konusu olamayacağını belirterek,  ’Yanlış bir şey yapmadığım için partimden ve görevimden istifa etmeyi düşünmüyorum. Kimsenin hakkını yemedim. Herkesin kıdemini, maaşını ve ihbarını ödedim’ diye konuştu.