İŞÇİLER POLİSE DİRENMEDİ, İŞGAL SON BULDU

İŞÇİLER POLİSE DİRENMEDİ, İŞGAL SON BULDU

Mersin’de sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası işçilerinin CHP binasını işgal eylemi, sabaha karşı polis müdahalesiyle noktalandı. Eylemciler parti binasının kapısını kırarak içeri giren polise direnmeden teslim oldu. Yaklaşık 19 saat süren eylemin ardından teslim olan 57 işçi ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İşçilerin CHP binasını işgal eylemi 19 saat sürdü.

Akdeniz çivi ve tel fabrikasında çalışırken, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıkları iddia edilen işçiler, dün sabah saat 8.00 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde yer alan CHP İl Binası’na gelerek, parti görevlisini etkisiz hale getirdikten sonra kapıları kilitleyip binayı işgal etti.

CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz’ün ikna çabaları sonuç vermedi. Eylemlerini sürdürmekte kararlı olan işçilere, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Saatler ilerledikçe sinirler de gerilirken, devreye giren Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Seyfettin Gülengül ve Yılmaz Şanlı ile görüşmelerde bulunarak, eylemin sona erdirilmesi konusunda çaba sarf ettiyse de sonuç alınamadı.

Gece saat 24.00 sıralarında işçilere destek vermeye gelenlerle polis arasında yaşanan gerginlik bir anda arbedeye dönüştü. Parti binasını işgal eden işçiler, yaşanan bu gelişmeye binanın camlarını kırarak tepki gösterdi.

 

 

 

Olaylar büyümeden yatıştırılırken, CHP il başkanı Yılmaz Şanlı, eylemcilerle görüşmek üzere bir kez daha parti binasına girdi. Başkan Şanlı işçilerden eylemlerini bitirmelerini istedi ancak işçiler Şanlı’ya binayı boşaltmayacaklarını belirtince girişim yine sonuçsuz kaldı.

 

 

Saatler sabah 3.00’ü gösterdiğinde ise polis, operasyon için hazırlıklara başladı. Parti binasının girişine ’sinyal bozucu cihaz’ yerleştirilirken, itfaiye ekipleri de işçilerin parti binasından aşağıya atlama ihtimaline karşı yere branda açtı. Polis, önce işçileri binayı boşaltmaları konusunda anons yaparak uyardı, karşılık alamayınca da operasyon için düğmeye bastı. Çevik Kuvvet ekiplerince gerçekleştirilen baskında, polis ekipleri, kapıyı demir levyeyle kırarak içeriye girdi.

Yaklaşık 19 saat süren eylemin ardından polise karşı direniş göstermeyen toplam 57 işçi, parti binasından çıkarıldıktan sonra gözaltına alındı. İşçiler, 4 polis otobüsü eşliğinde Mersin Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.