‘İŞBİRLİĞİ YAPILACAK’

‘İŞBİRLİĞİ YAPILACAK’

Akdeniz Kent Konseyi ile Mersin Sanayici ve İşadamları derneği ortak bir toplantı yaptı.

Konseyin kapsamlı bir gündemi ele aldığı toplantıda, Akdeniz’in geniş bir perspektife sahip stratejik planına ilişkin yol haritasının belirlenmesinin kaçınılmaz olduğu, Akdeniz Kent Konseyi’nin de bunun sağlanması için artık harekete geçtiği ifade edildi. Toplantıda söz alan konsey üyeleri de ‘kentin yeniden planlanması, kentsel dönüşüm, kent girişindeki kötü görünüm, işsizlik, kirliliğe yol açan sanayi ve petrol dolum tesisleri, katı atıkların bertarafı’ başta olmak üzere farklı sorunlar ve çözüm yolları hakkında görüş ve önerilerini anlattı. Tüm sorunların da ancak yeni bir ‘kent planlaması ile çözülebileceği fikri ağırlık kazandı.

Toplantıda, Akdeniz’in ekonomik ve sosyal yapısı hakkında brifing veren Akdeniz Kent

Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Güler, Akdeniz’in, Mersin ve Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemini vurguladı. Güler, Mersin’in ekonomisine ev sahipliği yapan Akdeniz’in, kaynakları ve sorunları ile de Türkiye’nin en zengin ilçesi olduğunu kaydetti.

Akdeniz’de, işadamları ile işbirliği içinde olmak istediklerini ifade eden Mustafa Güler, “Yatırım ve işletme döneminde karşılaşacağınız bütün sorunlarınızın ve evraklarınızın taşıyıcısı olmak istiyoruz. İhtiyacınız olan nitelikli iş gücünü eğitim destek birimlerimizde sizin önereceğiniz eğitim programı ve önereceğiniz eğiticilerle eğiterek istediğiniz nitelikte işgücünü temin edip, yatırım ve işletme maliyetinizi düşürürken, ilçemizde işsizliği azaltmak istiyoruz.” diye konuştu.