ERGEZER;’’ YÜKSEK FİYATIN SORUMLUSU ARACILAR’’

ERGEZER;’’ YÜKSEK FİYATIN SORUMLUSU ARACILAR’’

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, domates fiyatlarının yükselmesinin tek nedeninin aracılar olduğunu belirterek, depolarda tutulan domateslerin piyasaya geç sürülmesi nedeniyle fiyatların uçuk rakamlara ulaştığını söyledi.

Tarsus ziraat odası başkanı Ali Ergezer, geçen bir ay içerisinde depolarda tutulan ve piyasaya sunulmayan ürünler nedeniyle domates fiyatlarının arttığını söyledi.

Aracıların depolarda tuttuğu domatesleri piyasaya geç sürerek fiyatın 10 TL’ye kadar yükselmesine neden olduğuna dikkat çeken Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, “Artık çiftçilerimizin binbir emekle seralarda yetiştirdikleri domatesleri piyasaya çıkmaya başladı. Bundan sonra ki sürekçe hem insanlarımız daha ucuz domates yiyecek, hem de -çiftçilerin domates fiyatlarını bile bile yükselttikleri- söylemleri de ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

Bugün özellikle büyükşehirlerde tezgahta 10 TL’ye satılan domatesin, tarlalardan 1.75 TL’ye alındığına vurgu yapan Ali Ergezer, “Kamuoyunda –çiftçilerin yüzünden domatesi bu kadar pahalıya alıyoruz- gibi yanlış bir kanı var. Böyle bir şey kesinlikle yoktur. Tarladan 1.75 TL’ye satılan domates, tezgahta 10 TL’ye satılmaktadır. Burada aracıların kazandığı ortaya çıkmaktadır. Sera domatesleri bundan sonra ki süreçte ihtiyacı karşılayacaktır” şeklinde konuştu.