ALMAN HEYET AKDENİZ’DE…

ALMAN HEYET AKDENİZ’DE…

Bir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Almanya’dan kente gelen Berlin-Mersin Dostluk Derneği üyelerinden oluşan bir heyet, Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti. Kurumun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Alman konuklar, kadınlara hizmet vermek amacıyla kurulan merkezin önemli bir misyon yüklendiğini vurguladı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve kadınlara avukat, psikolog ve sosyolog gözetiminde hukuki, psikolojik, sosyal ve aile içi iletişim konularında rehberlik hizmeti sunan ‘İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’ faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezi son ziyaret edenler, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Berlin-Mersin Dostluk Derneği üyelerinden oluşan bir heyet oldu. Berlin-Mersin Dostluk Derneği Başkanı Rudi Blom, Zeliha Blom, Eolitha Kindzotta, Astrid Landero Alvarado ve Tanja Blom’dan oluşan Alman heyete, Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu ile dernek üyesi Aziz Akgül de eşlik etti.

Alman konukları, Kadın Akdeniz Belediye Başkanı Basın Danışmanı Kerem Türk, Danışmanlık Merkezi Proje Koordinatörü Sosyolog Ahmet Gegez, Merkez Koordinatörü Besime Gülhan Yağ ile kadınlara hukuki, sosyal, ekonomik ve psikolojik hizmetler sunan kurum çalışanları karşıladı.

Heyet üyeleri ilk olarak, Basın Danışmanı Kerem Türk’ten, Akdeniz Belediyesi’nin yönetim yapısı, proje ve hizmetleri ile birimlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı

Derneklerin kuruluş amaçları hakkında açıklama yapan Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu , temel hedeflerinin,  farklı dil, din ve kültürden insanın tanışmasını sağlamak olduğunu anlattı.

Merkez Koordinatörü Besime Gülhan Yağ ise, kadınların, toplumda ortak bir dayanışma sergilemesi gerektiğini söyledi.