ÜSKÜL;’’ SİLİFKE’YE 5 MİLTON TL YATIRIM YAPILDI

ÜSKÜL;’’ SİLİFKE’YE 5 MİLTON TL YATIRIM YAPILDI

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, yaptığı açıklamada, Özel Çevre Koruma Kurumu’nun, Silifke’ye son 2 yılda 5 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Zafer Üskül, Özel Çevre Koruma Kurumu’nun, Silifke ilçesindeki Göksu Özel Çevre Koruma Bölgesinde yaptığı alt yapı yatırımlarına değinerek, ’Belediyelerimiz Özel Çevre Koruma Kurumuna teşekkür etmelidir’ dedi.

Milletvekili Üskül, yaptığı yazılı açıklamada, Özel Çevre Koruma Kurumu’nun, atık su ve katı atık yönetim hizmetleri alanında, Silifke’ye son 2 yılda 5 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Yapılan yatırımlar sayesinde Göksu Deltasındaki belde ve köyler ile Taşeli Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin büyük bir yükten kurtularak, modern bir belediyecilik hizmeti sunma olanağına kavuştuğunu ifade eden Üskül, 2008 yılında Göksu katı atık düzenli depolama tesisinin 3 milyon 447 bin 572 TL harcanarak tamamlandığını ve Taşeli Belediyeler Birliği tarafından kullanılmaya başlandığını belirtti.

2009’da da Taşeli Belediyeler Birliği’ne bölge içindeki evsel nitelikli katı atıkların bu tesise taşınması için 483 bin TL’lik ödenek çıkarıldığını ve gerekli ekipmanın alındığını vurgulayan Üskül, ’2008 yılında Kurtuluş, Sökün, Bahçe ve Çeltikçi Köylerinde biriken çöplerin toplanması için 120 adet çöp konteynırı alınmasını sağladık. Son olarak, ÖÇK tarafından 2010 yılı içerisinde ayrılan ödenekle Taşucu, Akdere ve Yeşilovacık beldelerinden toplanan katı atıkların, Göksu Katı Atık düzenli depolama tesisine taşınmasında kullanılmak üzere 60 m3 kapasiteli bir semi treyler alındı ve belediyelerin hizmetine verildi.’ Dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bile henüz düzenli katı atık depolama tesisi bulunmadığına dikkat çeken Üskül, Özel Çevre Kurumu’nun yatırımlarının son yıllarda artmasının ise tesadüf olmadığını belirterek, bunun AK Parti hükümetinin uyguladığı duyarlı ve başarılı icraatların bir yansıması olduğunu vurguladı.