BERDAN IRMAĞININ İÇİ TEMİZLENİYOR

BERDAN IRMAĞININ İÇİ TEMİZLENİYOR

Mersin İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Gül, çalışmalardan sonra ki süreçte bölgede taşkın sorununun yaşanmayacağını söyledi

Tarsus içerisinden geçen ve ardından 47 kilometre yol kat ederek Akdeniz’e boşalan Berdan nehiri temizleniyor. Devlet Su İşleri Adana 6. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında 47 kilometrelik nehir yatağı tamamen temizlendi. Derinliği 12 ile 15 metre arasında arttırılan nehirin, eni ise 50 metre olarak genişletildi.

Yaklaşık 14 ay boyunca başarılı bir şekilde devam eden proje önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Berdan ırmağındaki çamurun ve çevresindeki ağaç ve bitkiler nedeniyle çiftçilerin her şiddetli yağıştan sonra korku yaşadıklarını kaydeden Mersin İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Gül, çalışma alanında yaptığı inceleme de bundan sonra ki süreçte taşkın sorununun yaşanmayacağına dikkati çekti.

DSİ yetkililerine  çalışmalarından dolayı teşekkür eden İbrahim Gül, “19 iş makinası 14 ay boyunca 47 kilometrelik ırmak yatağının iki tarafında temizlik ve bent yükseltme çalışması yaptı” dedi.