17 YAŞINDAKİ 2 ZANLI ADLİYE’YE SEVK EDİLDİ

17 YAŞINDAKİ 2 ZANLI ADLİYE’YE SEVK EDİLDİ

Mersin’de terörist cenazesinde çıkan olaylarda Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak’ı bıçaklayan ve kafasına taşla vurmak istedikleri MOBESE kamerası tarafından tespit edilen, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Yaşları 18’den küçük olan 2 zanlının kameralar karşısında sergilediği rahat tavırlar ise dikkat çekti.

Tunceli’de güvenlik güçleri ile terör örgütü yandaşları arasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen teröristin geçen hafta Mersin’deki cenazesinde çıkan olaylarda, Emniyet Müdür yardımcısı Hikmet Bulak’ın bıçakla yaralanmasına karıştıkları iddiasıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan U.B. ve M.D. , emniyetteki sorgularının ardından Adliyeye sevk edildi.

Daha önce terör olaylarına katıldıkları için tutuklanarak cezaevine gönderilen ancak kamuoyunda ’Taş Atan Çocuklar Yasası’ olarak bilinen yasadan faydalanarak serbest bırakıldığı öğrenilen U.B.’nin Hikmet Bulak’ı 3 ayrı yerinden bıçakladığı, M.D.’nin ise eline aldığı taşla Bulak’ın kafasına vurmak istediği belirtildi. Çocuk Şube Müdürlüğü’nden savcılığa sevk edilen zanlıların Adliye girişindeki rahat tavırları ve kameralara el sallaması dikkat çekti.