ME.Ü’DE SEÇİMLER TAMAMLANDI; EN ÇOK OY REKTÖR AYDIN’A ÇIKTI

ME.Ü’DE SEÇİMLER TAMAMLANDI; EN ÇOK OY REKTÖR AYDIN’A ÇIKTI

Mersin Üniversitesindeki 7 Adayın Yarıştığı Rektör Adayı Belirleme Seçiminde, En Fazla Oyu Rektör Prof. Dr. Süha Aydın aldı. En yüksek oyu alan 6 aday YÖK’e sunulacak. YÖK, belirleyeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bildirilecek. Cumhurbaşkanı Gül, 3 adaydan birini rektör olarak atayacak.

Mersin Üniversitesindeki 7 adayın yarıştığı rektör adayı belirleme seçiminde, en fazla oyu rektör Prof. Dr. Suha Aydın aldı.

MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Seçim için mevcut Rektör Prof. Dr. Suha Aydın ile Prof. Dr. Halil Kumbur, Prof. Dr. Fahrettin Abdullayev, Prof. Dr. İbrahim Ekiz, Prof. Dr. Adnan Erkuş, Prof. Dr. Tuğba Yelken ve Prof. Dr. Gürbüz Polat aday oldu.

Seçimde kullanılan 511 oydan 146’sını Aydın, 101’ini Polat, 81’ini Abdullayev, 71’ini Kumbur, 58’ini Yelken, 34’ünü Ekiz ve 9’unu Erkuş aldı. Seçimde aday olmadığı halde Prof. Dr. Ahmet Baldan’a 2, Prof. Dr. Candan Öztürk’e de 1 oy verildi. 7 oy boş çıkarken, 4 oy da geçersiz sayıldı. Geçersiz oylardan birinin Mustafa Kemal Atatürk adına kullanılması dikkat çekti.

En yüksek oyu alan 6 aday YÖK’e sunulacak. YÖK, belirleyeceği 3 adayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bildirilecek. Cumhurbaşkanı Gül, 3 adaydan birini rektör olarak atayacak.