17 NİSAN’DAN İTİBAREN SULAMA KANALLARINDA YÜZMEK YASAK

17 NİSAN’DAN İTİBAREN SULAMA KANALLARINDA YÜZMEK YASAK

SULAMA SEZONUNUN 17 NİSAN TARİHİNDE BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE, MERSİN SULAMA BİRLİĞİ’NDEN YAZILI BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPILARAK, SULAMA TESİSLERİNDE OLUŞABİLECEK BOĞULMA OLAYLARININ YAŞANMAMASI ADINA TÜM KANALLARDA YÜZME YASAĞI GETİRİLDİ.

Sulama sezonu 17 Nisan tarihi itibari ile başlıyor. Yaz aylarında tehlikeli olmasına rağmen serinlemek amacıyla girilen sulama kanallarında yüzmek 17 Nisan tarihi itibariyle yasaklanacak. Konu ile ilgili Mersin Sulama Birliği Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, yüzme yasağı kamuoyuna duyuruldu.

Mersin Sulama Birliği Başkanı Oktay Temizsoy tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Birliğimiz hizmet alanı içerisinde yer alan DSİ 6. Bölge 67. Şube Müdürlüğü tarafından işletmeye açılan işletme, bakım-onarım ve yönetim sorumluluğu, birliğimize devir edilen Berdan Ovası Sulamalarının, sulama tesislerinde bulunan tüm sulama kanallarına 17 Nisan 2023 tarihinde su verilecektir. Sulama sezonumuzun başlaması sebebiyle sorumluluk sahamızdaki sulama tesislerinde oluşabilecek boğulma olaylarının yaşanmaması için, belirtilen tarih itibari ile su verilecek olan bütün kanallarımızda yüzmek tehlikeli ve yasaktır