BÜYÜKŞEHİR, KÜTLE HAREKETLERİ VE RİSKLERİ KONULU EĞİTİM DÜZENLEDİ

BÜYÜKŞEHİR, KÜTLE HAREKETLERİ VE RİSKLERİ KONULU EĞİTİM DÜZENLEDİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İNSAN KAYNAKLARI VE EĞİTİM DAİRESİ KOORDİNESİNDE “MERSİN İLİ KÜTLE HAREKETLERİ VE DEPREM SONRASI İKİNCİL AFETLER: MERSİN KIYI ŞERİDİ SIVILAŞMA RİSKİ ÖRNEĞİ” KONULU BİR EĞİTİM DÜZENLENDİ.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile İl Afet Risk Azaltma Planı’nın ne derece önemli olduğu ve deprem kaynaklı ikincil afetlerin oluşabileceği öngörülerek, bu doğrultuda İzleme ve Değerlendirme Sistemi kapsamında; Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kıvanç Zorlu Aras’ın katıldığı, Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu moderatörlüğünde, belirtilen hedef doğrultusunda Kütle Hareketleri ile ilgili risklerin yönetimine ilişkin teknik eğitim düzenlendi.

Eğitimde; kütle hareketlerinin özelinde 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminin tetiklediği bazı kütle hareketlerinden ve depremin tetiklediği ikincil afetlerden olan sıvılaşma konusu ile ilgili, Mersin sahilinden örneklerle katılımcılara bilgi verildi.

Dr. Zorlu: “Amacımız, teknik personele kütle hareketleri konusunda bir farkındalık yaratmak”

Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu,

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Uygulamalı Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kıvanç Zorlu Aras, 2021 yılında AFAD ile birlikte Mersin İl Afet Risk Azaltma Planı’nı hazırladıklarını anlattı.