Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Mithat Paşa Mahallesi’ni Ziyaret Etti

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Mithat Paşa Mahallesi’ni Ziyaret Etti

Göreve geldiği ilk günden bu yana halkın içinde olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mithat Paşa Mahallesi’ni ziyaret ederek, yapılan ve yapılmakta olan hizmet, proje ve çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

Göreve geldiği ilk günden bu yana halkın içinde olan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mithat Paşa Mahallesi’ni ziyaret ederek, yapılan ve yapılmakta olan hizmet, proje ve çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.

AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Mithat Paşa Mahalle Muhtarı Hakan Başgül, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ile birim müdürlerinin eşlik ettiği ziyarette mahalle sakini vatandaşlara hitap eden Başkan Mustafa Gültak, yaklaşık 2 buçuk yıllık süreçte ilçeye kazandırılan hizmet ve çalışmaları anlattı, hayata geçecek proje ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

“Asfalt plentlerini kuruyoruz, belediyenin borcunu azaltıyoruz”

Akdeniz’e kurulacak sıcak ve soğuk asfalt plenti projesinin aralıksız sürdüğünü; yeni araç ve ekipmanlar ile makine parkını güçlendirdiklerini vurgulayan Başkan Gültak; yaklaşık 20 milyon TL’yi bulan hibe destekler sayesinde vatandaşlara daha kaliteli ve zamanında hizmet verebileceklerini ifade etti. Belediyeyi 232 milyon TL borç yükü ile devraldığını hatırlatan Başkan Gültak; “Bu borcun 20 milyon TL’sini kapattık. Bir kısmını daha kapatacağız. Tabi hizmetlerle birlikte bu borcu da azaltmak, kapatmak kolay olmuyor” dedi.

 

“Akdeniz’e büyük ölçekli yeni spor tesisleri kazandıracağız”

Mersin ve Akdeniz’e, 30 milyon TL’yi bulan bir bütçe ile yeni spor tesisleri kazandırdıklarını, eskiyenleri de revize ettiklerini kaydeden Başkan Gültak; geçmişte harabeye dönüşen Yılmaz Güney Parkı ve Gençlik Merkezi’ni tamamen yenileyip tüm Akdeniz sakinlerinin hizmetine açacaklarını anlattı.

Gençler, çocuklar ve ailelere yönelik eğitim, kültür, sanat, spor ve yaz kampı projelerini anlatan; Mersin Millet Bahçesi ile Çamlıbel Marina Projesi’nden bahseden Başkan Gültak, Gençlik ve Spor Bakanı’nın bayramdan sonra kente geleceğini, büyük ölçekli birkaç tane spor tesisini daha Mersin’e kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

Akdeniz’de üretim yapan kadın ve engelli kooperatiflerine destek verip yer temin ettiklerini anlatan Başkan Gültak; ayrıca üretim yapan 947 kadına 3 buçuk milyon TL mikro kredi verilmesini sağladıklarını; işini kurmak veya büyütmek isteyen kadınlara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

 

“Bu benim tarzım”

“Vatandaşlarımızdan aldığımız güç ve desteği bizler de hizmet, proje ve yatırım olarak sahaya yansıtıyoruz” diyen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Biz her Salı ve Cuma günleri mahalleleri geziyoruz. Benim tarzım bu. Türkiye’de, mahalleleri bu kadar ziyaret eden belediye başkanı kaç tanedir bilemiyorum.

Dolayısıyla 3 yıl sonra yeniden aday olduğumuzda bana kimse, ‘seçimden seçime yanımıza geliyorsun’ demeyecek. Akdeniz’de, ziyaret etmediğim mahalle, dokunmadık insan bırakmadığımı düşünüyorum.

Halkımızla beraberiz, vatandaşlarımızın emrinde ve hizmetindeyiz. Makamda, kapalı kapılar ardında değil, insanlarımızın arasında ben mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.