Mersin, ’3 Kupa’ İçin ’Tek Yürek’ Oldu

Mersin, ’3 Kupa’ İçin ’Tek Yürek’ Oldu

Mersin’i gelecek yıl FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup), Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluk parolası ile temsil edecek olan Çukurova Basketbol Kulübü’nün (ÇBK) yıldız transferleri, ’3 Kupa, Tek Yürek’ sloganı ile düzenlenen törende tanıtıldı.

Mersin'i gelecek yıl FIBA Kadınlar Avrupa Kupası (EuroCup), Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk parolası ile temsil edecek olan Çukurova Basketbol Kulübü'nün (ÇBK) yıldız transferleri, '3 Kupa, Tek Yürek' sloganı ile düzenlenen törende tanıtıldı.

ÇBK tesislerindeki törene; Vali Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Mersin Ekonomi Platformu (MEP) Başkanı Özcan Demir, üyeler, Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, Asbaşkan Ali Adalıoğlu ve Genel Koordinatör Ender Ünlü katıldı.

Tek hedef şampiyonluk
Çukurova Basketbol'un hedeflerini anlatan Genel Koordinatör Ünlü, "Bilindiği gibi geçtiğimiz sezonu play-off potasında tamamlayarak, gelecek yıl Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandık. Kısa sürede geldiğimiz noktada, şimdi kentimiz ve bölgemizin desteği ile EuroCup şampiyonluğu hesapları yapıyoruz. Kentimizi 2021-2022 sezonunda kadın basketbolunun Avrupa'daki en prestijli organizasyonlarından olan EuroCup, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk parolasıyla temsil edeceğiz" dedi.

'Şampiyonluğa hazır mısın Mersin?'
İddialı hedeflerin iddialı bir kadro ile gerçekleşeceğinin altını çizen Ünlü, "Bu kapsamda mevcut 5 oyuncumuzla sözleşme yenilerken, kariyeri başarılarla dolu 9 ismi kadromuza kattık. A Milli Kadın Basketbol Takımımızda ay-yıldızlı formayı giyen Asena Yalçın, Esra Ural Topuz, Kuanitra Holingsvorth, milli takımların her kategorisinde yer almış yıldız oyuncu Sinem Ataş ile WNBA tecrübesi olan Yvonne Turner, Temi Fagbenle, Kristine Anigwe, Tiffany Hayes, Chelsea Gray ve Shavonte Zellous ile anlaşma sağladık.

Yıldız basketbolcularımız gelecek sezon ÇBK forması ile 3 organizasyonda şampiyonluk için mücadele edecek. Tüm imkânları seferber ederek, el ele verip 3 kulvarda şampiyon olacağız. Sahadaki gücümüzü sosyal medyada da tüm dünyaya gösterme zamanı. Avrupa'yı turuncu-laciverte boyamaya, şampiyonluğu birlikte kutlamaya hazır mısın Mersin?" diye konuştu.


Vali Su'dan başkan Çevirgen'e teşekkür
Vali Ali İhsan Su ise mimari ve teknolojik açıdan dünyada ilk 3 içerisinde, Avrupa ve Türkiye'de ise benzeri bulunmayan ÇBK tesislerini Mersin'e kazandıran kulüp başkanı Serdar Çevirgen'e teşekkür etti. Vali Su, 3 kupada şampiyonluk hedefleyen turuncu-lacivertli ekibe de başarı dileklerini iletti.

TÜİOSB Başkanı Akyürek Balta da ÇBK'ya ve yönetimine inandıklarını vurguladı.


Konuşmaların ardından ÇBK Başkanı Çevirgen, Vali Su'ya forma hediye etti. Kulüp tanıtım filmi ile yeni transferlerin selamlama videolarının izlendiği tören, hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.