Gaziantep’te özel hastanede oksijen tüpü patladı: 9 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te özel hastanede oksijen tüpü patladı: 9 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’teki özel bir hastanede meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında ölü sayısı 9’a çıktı Gaziantep’te sabah saatlerinde özel bir hastanın Covid-19 yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpünde meydana gelen patlama ve çıkan yangının ardından 8 kişi ölmüş 11 kişi de çevredeki hastanelere sevk edilmişti. Gaziant

Bakan Koca: 'Vefat sayımız 9 oldu'

Sağlık Bakanı Koca:"Gaziantep'te yoğun bakım ünitesinde meydana gelen elim olay hepimizi üzmüştür. Vefat sayımız 9 oldu. Yangından etkilenen diğer hastalar 112 acil ekiplerimiz tarafından civar hastanelere nakledildi. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olayı yakından takip ediyoruz."

Gaziantep Valisi Gül: "Yangının, hastalarımıza oksijen verilen cihazdan çıktığı görülüyor"

 Gaziantep'te 9 korona virüs hastasının hayatını kaybettiği hastanede inceleme yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "Yangının, hastalarımıza oksijen verilen cihazdan çıktığı görülüyor" dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sabah erkek saatlerde COVİD 19 yoğun bakım ünitesindeki oksijen tüpünün patladığı ve 9 kişinin öldüğü özel hastanede inceleme yaptı. İnceleme sonrasında açıklama yapan Vali Gül, patlama ve yangının sebebi ile ilgili, "Teknik bir arızadan, dolayı teknik bir sebepten dolayı, tam olarak sebebini bilmiyoruz. Olayın oluş şekli, teknik olarak yangınının cihazlardan meydana geldiği görülüyor. Olayın oluş şekli, teknik olarak hastalara oksijen verilen cihazlardan çıkan yangından meydana geldiği görülüyor. Ayrıntıları hem savcılık boyutuyla, sağlık bakanlığı boyutuyla ileri süreçte ortaya çıkacak. Görünürde olan hastalarımıza oksijen verilen cihazdan çıktığı yönündedir" dedi.

 

Zamanında müdahale daha büyük faciayı önledi

Vali Davut Gül, hastanenin yangına zamanında müdahalesinin daha büyük bir faciayı önlediğini belirterek, "Yoğun bakımın kapasitesi 20 kişiydi, 19 kişi yatıyordu. 8 hastamız vefat etti, 11'i de değişik hastanelere nakledildi. Yangın çıktığında hemen müdahale edilmiş hastanenin kendi imkanları ile, yangın diğer birimlere sirayet etmeden söndürülmüş. Bu arada hastalarımız hastanelere nakledilmiş. Gördüğünüz gibi hastanenin işleyişi ve hastalarımızın mağduriyeti anlamında olumsuz bir durum yok" şeklinde konuştu.

Cenazelerden 2'si Siirt'e biri Kahramanmaraş'a gönderilecek

Olayda ölenlerden 2'sinin cenazesinin defin edilmek üzere Siirt'e, birinin ise Kahramanmaraş'a gönderileceğini kaydeden Gül, "Vefat edenlerle ilgili savcılığımız soruşturuyor. Aynı otopsi işlemleri devam ediyor. Otopsi tamamlandığında definleri ile ilgili 3 tanesi il dışına gönderilecek, 5 tanesi ilimizde defin edilecek. Bu 3 kişinin 2'si Siirt'te biri Kahramanmaraş'a gidecek. Gaziantep'teki 5 kişinin cenazesinden ise 3'ü ilçelere gönderilecek. 2'si de merkezde defin edilecek. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bakanlar konuyu yakından takip ediyor

Vali Gül, olayın ilk olduğu andan itibaren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün olayı yakından takip ettiğini sözlerine ekledi. Hastanenin tüm tedbirlerinin aldığını ifade eden Gül, "Tedbirlerin hepsinin yerinde olduğu, denetimlerde herhangi bir aksaklığının olmadığı bir hastane. Olayın olduğu andan itibaren hem İçişleri bakanımız, hem Sağlık Bakanımız, hem de adalet bakanımız konuyu birebir takip ettiler. Hastalarımız nakledildi, tedavileri devam ediyor. Dışarıda kalan bir hasta yok, yoğun bakım sıkıntısı çeken herhangi bir hastamız yok. Vefat edenlerle ilgili süreci, sosyal hizmetler boyutuyla, Kızılay boyutuyla, savcılık, belediye, mezarlıklar ve savcılık boyutuyla, her yönüyle koordine ediyoruz" diye konuştu.

Sanko Üniversitesi COVİD 19 yoğun bakım ünitesinde yangın: 9 ölü

 Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi COVID-19 yoğun bakım ünitesinde sabah erken saatlerinde çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybetti.

SANKO Üniversitesi Hastanesi COVID-19 yoğun bakım ünitesinde sabah saatlerinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan ve oksijen sisteminin etkilenmesi sonucu çıkan yangında 9 kişi hayatını kaybederken, 11 hasta başka hastanelere sevk edildi. Hastane personelinin ilk müdahalesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin hızlı çalışması sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, yoğun bakım ünitesinde yedi, başka bir hastaneye nakil sırasında 1 olmak üzere toplam 9 hasta hayatını kaybetti.
Yangından etkilenme sonucu hayatını kaybeden hastaların Mehmet Reşit Saydanoğlu (75), Fethiye Kırca (78), Naciye Ulukütük (56), Abdi Hamzaoğlu (68), Elif Akgül (85), Ökkaş Akbulut (69), Kahraman Taş (71) ve Ali Saffet Kanpolat (64) oldukları belirlendi. Yoğun bakımda tedavisi süren diğer 11 hasta, uygun yoğun bakımı olan hastanelere sevk edildi.

Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Gaziantep Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada ise "Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yoğun bakım servisinde saat 04.45'te oksijen verilen solunum cihazının patlaması sonucu yangın meydana gelmiştir. Olayın ardından 20 kişilik yoğun bakım servisinde yatan toplam 19 hastadan 8'i hayatını kaybetmiş, 11 hasta çevredeki diğer hastanelere nakledilmiştir. Olayda yangın kaynaklı yaralı bulunmamaktadır.
Olay yerinde ilgili ekiplerimiz gerekli önlemleri almış olup, incelemeler devam etmektedir. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz" denildi.