MEZİTLİ BELEDİYESİNDEN, KURBAN BAYRAMINDA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

MEZİTLİ BELEDİYESİNDEN, KURBAN BAYRAMINDA KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ

MEZİTLİ BELEDİYESİ, İLÇE KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONU KARARI UYARINCA KORONA VİRÜS SALGINI SONRASI İLK KEZ KUTLANACAK OLAN KURBAN BAYRAMI İÇİN ÖZEL TEDBİRLER ALIYOR. KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANLARI İLE VATANDAŞLARIN YOĞUN OLACAĞI DÜŞÜNÜLEN ALANLARA KADAR BİR DİZİ ÖNLEM ALAN MEZİTLİ BELEDİYESİ, VATANDAŞLARIN SORUNSUZ BİR KURBAN BAYRAMI GEÇİRMESİ İÇİN DİĞER YILLARDAN FARKLI UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRİYOR.

Kurban satış ve kesim alanı olarak nüfus yoğunluğunun az olduğu  5 farklı noktayı belirleyen Mezitli Belediyesi, kent merkezi içerisinde 1 adet mobil kesim merkezi oluşturdu.

Mezitli Belediyesi Kurban satış ve kesiminde ana merkez olarak ,Bozön Mahallesi otoban köprüsü altı, Tece Deniz Mahallesi Mehmet Könte Caddesi üzerinde,  Seymenli Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Caddesinde Bulunan Pazar Yerinde, Kuyuluk Bölgesinde Çankaya Mahallesi Muhtarlığı civarında ve Fındıkpınarı Mahallesi Futbol Sahası yanında kurban satış ve kesim alanları hazırladı. Menderes Mahallesi  Salı Pazarında da mobil kesim yapılması için hazırlıklarını tamamladı.

İçerisinde Mezitli Kaymakamlığı, Mezitli Belediyesi, İlçe Müftütlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mezitli Şubesi gibi kurumların yer aldığı ilçe Kurban Hizmetleri  Komisyonu tarafından belirlenen kurallar kapsamında koronavirüse önlem için bir dizi kısıtlamalar getirildi. Kurban satışında belirlenen kurallara göre veteriner sağlık raporu düzenlenmiş hayvanların satışına izin verilecek ve tüm kurbanlıklarda kulak numarası bulunacak. Kurbanlık hayvanın kulak küpe numarası ile tür, ırk, cinsiyet, yaşı ve aşılama bilgileri zorunlu olacak

Mezitli Kurban Komisyonunda yer alan Mezitli Müftüsü Süleyman Şahin, Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Solak, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hürsan KORKMAZ ve diğer komisyon üyeleri ile birlikte  kurban satış ve kesim alanlarında incelemelerde bulundu. Olması gereken yasal zorunluluklar konusunda bilgiler veren komisyon üyeleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında belirlenen kuralların esnetilmesine kesinlikle  izin verilmeyeceği, olağanüstü şartlarda bir Kurban Bayramı geçirileceğini dile getirdiler. Kurban Bayramı sevincimiz, hüzne dönüşmesin diye tüm tedbirleri aldık.. Gün aşırı denetlemeler yaparak olası aksaklıkların önüne geçmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da belirlenen kurallara rivayet ederek, tedbiri elden bırakmamalarını istiyoruz  dediler.