BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ YENİ DÖNEMİN SAYFASINI AÇTI

BÜYÜKŞEHİR’İN KURS MERKEZLERİ YENİ DÖNEMİN SAYFASINI AÇTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZİ ÖĞRETMENLERİ, YAZ DÖNEMİNİ “HİZMET İÇİ EĞİTİM” ÇALIŞMALARIYLA DEĞERLENDİRİYOR. BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRETMENLERİ, YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI’NIN SONA ERMESİYLE BİRLİKTE YENİ DÖNEM HAZIRLIKLARINA BAŞLADI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, yaz dönemi “Hizmet İçi Eğitim” çalışmalarına başladı. 8 ilçede hizmet veren kurs merkezlerinde görevli 180 öğretmen, branşlar bazında sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde 4 bin 334 öğrenciye hizmet veren Büyükşehir, donanımlı eğitim kadrosu ve Bozyazı’da açılacak yeni şubesiyle 2020-2021 dönemine hazırlanıyor.

2 hafta süresince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriyor. Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji ve felsefe gruplarını kapsayan 8 branşın öğretmenleri ise 13 Temmuz’dan başlayarak bir aylık süreyle Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri Merkez Şube’de zümreler bazında toplantılar gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden Aydıncık Şubesi Rehber Öğretmeni Mehlike Çalışkan Uzun, rehberlik hizmetinin üniversite öğrencilerinin sınava hazırlık süreci ve sonrasında büyük önem taşıdığını belirtti. 

Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden Merkez Şube Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Tuğrul Kürekçi de bu tarz çalışmalarla sorunlar ve çözüm noktaları konusunda fikirleri çatıştırıp, sonuca vardıklarını vurguladı.