BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISI İKİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2020 YILI TEMMUZ AYI İKİNCİ BİLEŞİM TOPLANTISI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. MECLİS ÜYELERİNİN 2019 MALİ YILI KESİN HESABI’YLA İLGİLİ OLARAK YÜKSEK FAİZ GİDERLERİ HAKKINDA YAPTIĞI DEĞERLENDİRMELER ÜZERİNE BAŞKAN SEÇER, ‘’BORÇLANMA ALAMADIK DİYE BU YATIRIMLARI YAPMAYACAK MIYIZ? ELBETTE BİR YOL BULUP YAPACAĞIZ’’ DEĞERLENDİRMESİNDE BULUNDU.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Temmuz ayı ikinci bileşim toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Seçer, Meclis üyelerinin 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı’yla ilgili olarak yüksek faiz giderleri hakkında açıklamalarda bulundu. Meclis’te komisyonlardan gelen 34, idareden gelen 2 ve gündem dışı 1 madde olmak üzere toplam 37 madde görüşüldü. Meclis Üyesi Muhittin Ertaş, kesin hesaptaki faiz kaleminin yüksekliğinden söz ederek, Belediye’nin bu yükten kurtulması için Meclis’in yardımına ihtiyacı olduğunu söyledi. 

İkinci birleşimde ayrıca Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 40. maddesi gereğince hazırlanan Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu görüşüldü.

Başkan Seçer, Meclis birleşimini başlatmadan önce Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin görüşmeler ve yönetim ile Meclis’te düzenin sağlanması bölümünde yer alan amir hükümleri Meclis üyelerine hatırlatarak, bu hükümlere uymaları yönünde çağrı yaptı.