SEBZE ARZI PATLADI, HALDE DÜŞEN FİYATLAR, MARKETLERDE FIRLADI

SEBZE ARZI PATLADI, HALDE DÜŞEN FİYATLAR, MARKETLERDE FIRLADI

KORONA VİRÜS SALGINI NEDENİYLE ALINAN ÖNLEMLER ÇERÇEVESİNDE OTELLER VE RESTORANLARIN KAPANMASI, İNSANLARIN EVDEN ÇIKMAMASI VE İHRACAT KISITLAMALARI; SEBZE VE MEYVEDE ARZI PATLATIRKEN, HALLERDE FİYATLAR CİDDİ ORANDA DÜŞTÜ, MARKETLERDE İSE FIRLADI

Salgın nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde oteller ve restoranların kapanması, insanların evden çıkmaması ve ihracat kısıtlamaları sebze ve meyvede arzı patlatırken, hallerde fiyatlar ciddi oranda düştü, marketlerde ise fırladı.

Üreticinin de kendilerinin de sürecin altından kalkamayacağını belirten hal komisyoncuları, Tarım ve Orman Bakanlığına, acil olarak tanzim satış noktaları kurması çağrısında bulundu.

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, korona virüs sürecinde üreticilerin ve komisyoncuların yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Şen , Salgın sürecinde arz-talep dengesinin ciddi oranda bozulduğuna dikkat çekTİ.

Hal fiyatları ile market fiyatları arasında ciddi uçurum oluştuğuna da işaret eden Şen, “Bir an önce tanzim satış noktaları kurulmasını istiyoruz”DEDİ.

Şen, Ellerindeki arz fazlası ürünleri alıp ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırmaları noktasında belediyelere de çağrı yapTI.