YAŞLI KADINI POLİS OLDUKLARINI SÖYLEYEREK DOLANDIRAN ŞAHISLARI DÖVME ELE VERDİ

YAŞLI KADINI POLİS OLDUKLARINI SÖYLEYEREK DOLANDIRAN ŞAHISLARI DÖVME ELE VERDİ

MERSİN’DE KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITIP, 80 YAŞINDAKİ YAŞLI BİR KADINI DOLANDIRDIKLARI İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ, ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANDI. POLİSLER, BİR ŞAHSIN KOLUNDA BULUNAN DÖVMEDEN ŞÜPHELİLERİ TESPİT ETTİ. EMNİYET ÇIKIŞI SUÇLAMALARI REDDEDEN ŞAHISLAR, NEDEN GÖZALTINA ALINDIKLARINI BİLMEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER.

7 Mayıs tarihinde Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Hamidiye Mahallesi'nde ikamet eden müşteki T.K.'yi (80) telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar müştekiye, adına 20 adet GSM hattı çıkarıldığı ve bu hatların suçlarda kullanıldığı, hatların parasının kendisi tarafından ödeneceği, eve polis gönderip evdeki altınları aldıracaklarını ve altınlar üzerinde inceleme yapıldıktan sonra geri teslim edeceklerini söylediler. Bunun üzerine müşteki üzerinde korku ve panik oluşturan şüpheliler, poşet içinde 50 bin lira değerindeki ziynet eşyasını aldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın, polise durumu bildirerek, şahıslardan şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen ekipler, bir hafta boyunca yürüttüğü titiz çalışma sonucunda şahısları belirledi. ekipler, şüphelilerin birinin elindeki ufak dövmeden şahısları belirledİ VE şahısların ziynet eşyalarını arabayla almaya geldiğini tespit etti. Yaşlı kadından altınları alanın M.B. (20), arabayı kullananın F.L. (28) olduğunu belirleyen ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Adana'da ikamet eden şahısları yakalamak için operasyon yapan ekipler, 2 kişiyi de gözaltına aldı.

emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.