BÜYÜKŞEHİR’DEN KORONAVİRÜS SÜRECİNDE “ÖZEL ÇOCUKLARIN AİLELERİNE” TAVSİYELER

BÜYÜKŞEHİR’DEN KORONAVİRÜS SÜRECİNDE “ÖZEL ÇOCUKLARIN AİLELERİNE” TAVSİYELER

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN AİLELERİNE ÇEŞİTLİ İLETİŞİM KANALLARINDAN ULAŞMAYA DEVAM EDİYOR. BÜYÜKŞEHİR, KONUNUN UZMANLARIYLA BİRE BİR GÖRÜŞEREK TAVSİYE NİTELİĞİNDE GERÇEKLEŞEN SOHBETLERLE HEM ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARIYOR, HEM DE BU SÜREÇTE ÖZEL ÇOCUKLARIN EBEVEYNLERİNİ YALNIZ BIRAKMIYOR.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERİN AİLELERİNE ÇEŞİTLİ İLETİŞİM KANALLARINDAN ULAŞMAYA DEVAM EDİYOR.

Ergoterapist Melek Gülmez’in katıldığı “Ergoterapist Perspektifiyle Evde Kalma Sürecine Duyusal Bakış” adlı programda, kapalı olmasından dolayı özel eğitim okullarına ve terapilerine gidemeyen ve duyusal problemleri olan çocukların duyusal gelişimini desteklemek için ailelerin evde neler yapabilecekleri konuşuldu. Ailelere duyusal gelişimi destekleyen oyun önerileri veren Ergoterapist Gülmez, bu süreçte özel çocuklara sahip ebeveynlerin destek alabileceği kitap önerilerinde de bulundu.

Ergoterapist Melek Gülmez, çocuğun davranışlarından duyusal bir problemi olup olmadığını ailelerin de anlayabileceğini ifade etti.

Gülmez, ailelere duyusal gelişimi destekleyici oyun önerilerinde bulundu.