15 HEKTAR KIZILÇAM ORMANI YANDI

15 HEKTAR KIZILÇAM ORMANI YANDI

Mersin’in Bozyazı ilçesinde çıkan yangında 15 hektar kızılçam ormanı tahrip oldu. Yangın yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Bozyazı’ya bağlı Karaisalı mevkiinde dün sabah erken saatlerde kızılçam ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle şiddetini artıran yangına Bozyazı Orman İşletme Şefliği’nin yanı sıra Aydıncık, Anamur, Silifke, Gülnar ve Mut işletme şefliklerine bağlı ekipler müdahale etti. Söndürme çalışmaları Adana’dan bölgeye sevk edilen 1 adet amfibik uçakla birlikte Silifke, Kahramanmaraş ve Antalya’nın Manavgat ilçesinden havalanan dört helikopterin yanı sıra toplam 20 arazözle sürdürüldü.

Bozyazı Kaymakamı Kamil Sağlam ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Yılmaz yangının çıktığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunurken, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da yangını havadan takip ederek ekipleri yönlendirdi.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı.

Önümüzdeki 5 gün boyunca rüzgarın etkili olacağını belirten Gözükara, vatandaşları olası orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

Orman yangınlarının büyük bölümününün dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu çıktığına işaret eden Gözükara, ’’Yangın eğer güneye doğru ilerleseydi, birçok sera zarar görebilirdi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangını kısa sürede kontrol altına almayı başardık. Vatandaşlarımızın nemin düştüğü ve rüzgarın arttığı bu günlerde daha dikkatli olmaları gerekiyor’’ diye konuştu.