ECZACILAR OKUL YAPTIRACAK

ECZACILAR OKUL YAPTIRACAK

’Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ kapsamında Tarsus’ta 8 derslikli bir okul öncesi eğitim kurumunun inşa edilmesi noktasında Mersin Valiliği ile Mersin Eczacı Odası arasında protokol imzalandı.

Mersin’de Eczacılar odası, ’Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ kapsamında 8 derslikli anaokulu yaptıracak.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilköğretimden önceki dönemin, temel davranış, hayata bakış ve hayatı yorumlama gibi kabiliyetlerin kazanıldığı evre olduğu için yapılacak olan anaokulunun çok önemli olduğunu söyledi.

3-6 yaş eğitiminde Mersin’i Türkiye’de ilk 10’a taşımayı hedeflediklerini belirten Güzeloğlu, bilgisayar, Oyun ve beceri odalarıyla çok özel olarak hazırlanacak olan bu okula verdikleri destekten dolayı Eczacılar Odası üyelerine teşekkür etti.

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Hüseyin Şimşek ise, 8 derslikli 250 kişilik Tarsus’ta yaptıracakları anaokulun, kendileri için çok anlamı olduğuna değinerek, ’Yapılacak olan bu okula, mart ayında görevi başında hayatını kaybeden Genel Sekreterimiz Umut Özkul’un ismini vererek adını ölümsüzleştirmek istiyoruz. Böyle hayırlı bir işte olduğumuz için çok mutluyuz’ diye konuştu.

Daha sonra Güzeloğlu, Şimşek ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Tarsus ilçesinde yapılacak 8 derslikli anaokulunun protokolünü imzaladı.