GÜZELOĞLU;’’ KESİNTİ SÖZ KONUSU DEĞİL’’

GÜZELOĞLU;’’ KESİNTİ SÖZ KONUSU DEĞİL’’

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ’Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi’nde duran veya kesintiye uğrayan bir sürecin söz konusu olmadığını ifade ederek, bu konuda Bakanlar Kurulu’nca alınan bir karar olduğunu hatırlatarak, projenin nerede ve nasıl yapılacağının da kesin bir şekilde ortaya konulduğunu söyledi.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ’Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi’nde duran veya kesintiye uğrayan bir sürecin söz konusu olmadığını bildirdi.

Ulaştırma Bakanlığı’nca Tarsus’a bağlı Yenice beldesinde yer alan Kargılı’da yapılması planlanan havaalanın, Mersin ve Adana’nın sosyal, toplumsal ve tarımsal altyapısını kucaklayacağını kaydeden Güzeloğlu, projenin hayata geçirilmesi noktasında Bakanlar Kurulu’nun gerekli kararı aldığını ve bu kararın da 27 Mart 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Vali Güzeloğlu, "Belirlenen alanda havaalanın yapılabilmesi adına; ’acele kamulaştırma’ya gidilmesi ve gerekli işlemlerin başlatılması kararı alınmıştır. Bu kapsamda başlatılan çalışmalar mart ayından bu yana hızlı bir şekilde yürütülürken, süreçte bu şekilde işliyor" dedi.

Havaalanı konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı’nca ’Çevresel Etki Değerlendirme’ sürecinin de sürdürüldüğünü ve bu konuda henüz karara bağlanan ve sonuçlanan bir durumun da olmadığının altını çizen Güzeloğlu, bu noktada da ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli çalışmaların yapıldığını, rapor konusundaki görüş bildirme sürecinin de sürdüğüne dikkat çekti.

Bakanlar Kurulu’nca belirlenin iradenin açık ve net olduğunu, söz konusu iradenin aynı zamanda da ’en üst irade’ olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu,  "Havaalanının nerede yapılacağı, adının ne olacağı ve bu konudaki çalışmaların nasıl yapılacağı Bakanlar Kurulu’nun hazırlamış olduğu kararnameyle belirlenmiştir. İşin son ve en üst noktası da budur. İşlemler, bu çerçevede devam etmektedir. Uluslararası ölçekte bölgesel bir havaalanının yapılması  idari ve buna bağlı bir çok aşamayı kapsamaktadır. Devam eden iş ve işlemler bu çerçevede sürmektedir. ÇED süreci henüz sonuçlanmış değil." Açıklamasını yaptı.