ÜSKÜL; ’’ BU MİLLETİN PAKETİDİR’’

ÜSKÜL; ’’ BU MİLLETİN PAKETİDİR’’

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, ’Anayasa Değişiklik Paketi Sadece AK Parti’nin Değil Milletin Paketidir’ Dedi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, 12 Eylülde, 12 Eylül rejiminin ürünü olan anayasayı değiştiren önemli bir paketin oylanacağını belirtti.

12 Eylülde yapılacak referandumda bir anlamda 12 Eylül rejimiyle hesaplaşılacağını ifade eden Üskül, ’12 Eylül rejimiyle hesaplaşmak yalnızca AK Partililerin değil CHP’li, MHP’li, BDP’li kısaca herkesin, tüm toplumun özlemidir’ diye konuştu.

Anayasa değişiklik paketinin AK Parti’nin paketi olmadığını, böyle bir nitelendirmenin son derece yanlış olduğunu kaydeden Üskül, söz konusu paketi kendilerinin hazırladığını ancak hazırlarken son 25 yıldır yapılan tüm çalışmaları masaya yatırıp değerlendirdiklerini söyledi.

Üskül, ’Bu konuda CHP, MHP veya diğer partiler ne demiş hepsini inceledik. Bunun yanı sıra TOBB, TÜSİAD, Türkiye Barolar Birliği ve sendikaların ne dediğini inceledik ve hepsini birlikte değerlendirdik. Bu çalışmalar sırasında uzlaşma arayışlarımız oldu ancak partiler yanaşmadı. Buna karşın onların yazdıklarından uzlaşma çıkardık ve mevcut paketi oluşturduk. Bu nedenle değişiklik paketi sadece AK Parti’nin değil milletin paketidir.’ Dedi.

12 Eylül rejimiyle hesaplaşmak isteyen herkesin 12 Eylülde tercihlerini ’evet’ten yana kullanacağını, çoğunlukla sandıktan ’evet’ çıkacağına inandığını kaydeden Üskül, Türkiye’nin daha çok demokratikleşmesi, daha çok özgürleşmesi için referandumda anayasa paketinin kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Üskül, önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlere de ciddi bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, ’12 Eylülde gerçekleştireceğimiz bu anayasa değişikliğiyle Türkiye’yi daha aydınlık günler bekliyor. Bu değişiklikle ülkemizin önü daha da açılacak. Genel seçimlerde daha güçlü bir şekilde yeniden iktidara geleceğiz’ dedi.