YENİ KONSOLOS GÖREVE BAŞLADI

YENİ KONSOLOS GÖREVE BAŞLADI

KKTC Mersin Başkonsolosuluğu’na atanan Zalihe Erden, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti.

Oya Tuncalıdan boşalan Mersin Başkonsolosluğuna Zalihe Erden atandı.

Vali Hasan Basrigüzeloğlunu’nu makamında ziyaret eden Erden, Mersin’e atanmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Vali Güzeloğlu, Mersin’de, kardeş KKTC’nin bir konsolosluğu olmasını çok önemsediklerini ifade ederek, “Kentimiz adına bunu değerli görüyoruz. Çünkü özellikle Mersin’in, 1974 Barış Harekatı’ndan bu yana Türkiye’de Kıbrıs’a dönük süreçteki tarihi yerinin ve karşılıklı ilişkilerdeki o çok önemli konumunun sizlerin varlığıyla daha da güçlendiğine inanıyoruz.”dedi.

Vali Güzeloğlu, daha önceki dönemde ortaya konulan güzel çabaların, karşılıklı ilişkilerin gelişmesine dönük katkıların daha da gelişeceğine inandığını vurgulayarak, Erden’e yeni görevinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

KKTC Mersin Başkonsolosu Erden ise kabulden dolayı Vali Güzeloğlu’na teşekkür ederek, “Mersin’in yeri KKTC için her zaman ayrı olmuştur. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda çıkış noktası Mersin olmuştur. Mersin’de kardeşlik duygusu bir o kadar daha güçlü hissediliyor. Bunu geldiğim günden hissetmeye başladım. Geçmişteki ilişkilerin daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum. ”diye konuştu