TAPU İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM

TAPU İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM

Mersin Tapu Sicil Müdürlüğünce, Tapu İşlemleri Olan Vatandaşların Zaman Kaybını Önleyecek ’Sms’ Uygulaması Başlatıldı. Tapu Kadastro 12. Bölge Müdürü Burhan Göksu, vatandaşlara daha etkin, süratli, şeffaf ve çağdaş hizmet verebilmek için yeni arayışlar içerisinde olduklarını söyledi.

Mersin Tapu Sicil Müdürlüğünce, tapu işlemleri olan vatandaşların zaman kaybını önleyecek ’’sms’’ uygulaması başlatıldı.

Tapu Kadastro 12. Bölge Müdürü Burhan Göksu, Yenişehir kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ile birlikte Yenişehir Tapu Sicil Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, vatandaşlara daha etkin, süratli, şeffaf ve çağdaş hizmet verebilmek için yeni arayışlar içerisinde olduklarını söyledi.

Göksu, Bu kapsamda  ’’Ön Kayıt Bürosu’’ oluşturulduğunu ifade etti.

Sistemi daha da geliştirmek istediklerini anlatan Göksu, başvuruların ve işlemlerin başlatılması için gerekli çalışmaların internetten yapılabilmesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ise, Mersin’deki 4 ilçe Tapu Müdürlüklerinde 25 Temmuz 2010 tarihi itibariyle uygulamaya konulan ’Önbaşvuru Salonu ve SMS Sistemi’nin, vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi.

Sistem sayesinde vatandaşların, işinin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini ve kiminle muhatap olacağını bileceğini belirten Kartal, bu sayede saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalmayacağını kaydetti.