İÇME SUYU İSHALE HATLARI YENİLENİYOR

İÇME SUYU İSHALE HATLARI YENİLENİYOR

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce Dünya Bankasından Sağlanan Krediyle Yürütülen ’Belediye Hizmetleri Projesi’ Kapsamında, Mersin’deki İçme Suyu İshale Hatlarını Yenileme Çalışmalarının Sürdüğü Bildirildi

MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, yaptığı açıklamada, bütçe olanakları çerçevesinde bugüne kadar kent genelinde birçok mahallenin alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Planlanamayan nüfus artışı ve yüksek katlı yapılaşma nedeniyle bazı problemlerle karşılaşıldığına değinen Ülgen, bu nedenle Dünya Bankasından sağlanan krediyle hayata geçirilen ’Belediye Hizmetleri Projesi’ çerçevesinde, 2040 yılı hedef alınarak hazırlanan ’İçme Suyu Sistemi Projesi’nin uygulamaya konulduğunu kaydetti.

Çeltikoğlu İnşaat Firması yetkilileriyle Gazi Mustafa Kemal, Hüseyin Okan Merzeci ve İsmet İnönü bulvarları ile 17, 19, 21, 26 ve 34’üncü caddeleri kapsayan içme suyu ishale hattının yenileme çalışmaları konusunda ilgili ihale sözleşme protokolünün imzalandığına dikkat çeken Ülgen, ’Geleceğimizi şekillendirecek, çocuklarımızın daha sağlıklı bir içme suyuna kavuşması adına önem taşıyan bu proje, tarihi ve kutsal bir hizmettir. Hedefimiz, su kayıp ve kaçak oranını Türkiye standartlarında en iyi seviyelere düşürmektir.’’dedi.

 

Hizmet alanlarımızın genişlemesi nedeniyle mevcut su temin sistemi yetersiz kaldığından, ana besleme hatları, depo ve terfi merkezlerinden oluşan ana besleme sisteminin genişletilmesi amacıyla, Dünya Bankası kredisi ile başlattığımız mevcut su depolarımızın toplam kapasitesi kadar ilave depo yapımı da devam etmektedir. Ayrıca Dünya Bankası ile ek kredi görüşmelerimizde sona gelinirken, 20 milyon dolarlık bir kredi anlaşması da sonuçlandırıldı.’