KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 36. YILDÖNÜMÜ

KIBRIS BARIŞ HAREKATININ 36. YILDÖNÜMÜ

Kıbrıs Barış Harekatının 36. Yıldönümü Kutlanıyor.

Türkiye’nin önemli bir rol üstlendiği Kıbrıs Barış Harekatının yıldönümünde Mersinde tören düzenlendi.Kutlama törenine  Kıbrıs Türk Mücahitleri de katıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 36. yıldönümü Mersin’de törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, KKTC Mersin Başkonsolosu Oya Tuncalı’nın yanı sıra Kıbrıs Türk Mücahitleri, Muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören saygı atışıyla birlikte İstiklal marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Karakol ve Çıkarma Gemileri Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Zafer Çalışkan, Kıbrıs’ta yaşanan tarihi gelişmelerin bir özetini yaparak, ’Kıbrıs Barış Harekatı’ ile ilgili bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 20 Temmuz sabahı ’bir güvenlik ve özgürlük güneşi’ olarak Ada’da yükselmeye başladığını ifade eden Çalışkan, ‘’Dün olduğu gibi bugün de kahraman Türk Ordusu, Türk halkıyla birlikte Kıbrıs Türk halkının yanındadır." Dedi.

Kıbrıs Türk Mücahitleri Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen de, KKTC’nin kuruluşunda ve bağımsızlığına kavuşmasında Türkiye’nin önemli bir rolü olduğunu, bu noktada da Türkiye’nin maddi ve manevi katkısı ve Kıbrıs Türk halkının iradesiyle KKTC’nin kurulduğunu anlattı. Vural Türkmen, konuşmasında, "Bugüne kadar Kıbrıs’ı vermedik, vermiyoruz ve bundan sonra da asla vermeyeceğiz. Sizlerin huzurunda da ant içiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kutlamalar, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen tören geçişiyle sona erdi.