CANLI HAYVANLAR MERSİN LİMANINA GELDİ

CANLI HAYVANLAR MERSİN LİMANINA GELDİ

Et ve Balık Kurumu tarafından kasaplık hayvan ithalatı kapsamında gerçekleştirilen ihaleye bağlı olarak Uruguay’dan ithal edilen canlı hayvanlar deniz yoluyla Mersin Limanı’na getirildi.

Yaklaşık üç hafta önce Uruguay’dan yola çıkan içerisinde 8 bin 280 adet Angus cinsi büyükbaş canlı hayvanın bulunduğu Ürdün bandıralı ’Bader-3’ adlı gemi, Mersin Limanı’nda demirledi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Mersin Veteriner Sınır Kontrol Noktası ile Akdeniz İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimlerce söz konusu gemide çalışma başlatıldı.

Canlı hayvanların nakliyesinde kullanılacak kamyon ve TIR’larda dezenfekte işlemi yapıldıktan sonra limana alındı. Bugüne kadar Türkiye’nin yurt dışından ithal etmiş olduğu en büyük parti olarak öne çıkan canlı hayvanların karayoluyla Adana, Diyarbakır ve Ankara’nın Sincan ilçesine gönderilmesine yönelik tahliye işlemlerinin de başlatıldığı vurgulandı. Yaklaşık 3 bin 800 ton civarındaki toplam 8 bin 280 adet canlı hayvanın sevk işlemlerinin de yaklaşık dört gün süreceği bilgisi verildi.