GÜZELOĞLU;’’ İŞADAMLARIMIZ ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR’’

GÜZELOĞLU;’’ İŞADAMLARIMIZ ÖNEMLİ KATKILAR SUNUYOR’’

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, işadamlarınca ortaya konulan yatırımların sadece Mersin’e değil, Türkiye’ye ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu vurgulayarak, yatırımların aynı zamanda da kentin ve ülkenin gelişimi anlamı taşıdığını kaydetti.

Bu noktada da sanayici ve işadamlarının karşı karşıya bulunduğu sorunları, devlet olarak kendi sorunları gibi algıladıklarının altını çizen Güzeloğlu, sorun ve sıkıntıların aşılmasının da yatırımcının önünün açılması, ulusal ve uluslararası pazarlarda Türkiye’nin bu anlamdaki yürüyüşüne devam etmesi anlamını da taşıdığını belirtti.

Her ne hedeflenirse hedeflensin hep aynı konu üzerinde durulduğunu, bu konularında istihdam ve üretimin yanında refahın arttırılması ve kentin ekonomik gelişiminin sağlanması olduğunu anlatan Vali Güzeloğlu, bu anlamda da sanayici ve işadamlarının Mersin’in gelişmesine önemli katkılar sunduğuna inandığını dile getirdi. Güzeloğlu, "İş ve istihdam sağlayarak bu ülkede yükü kaldıran, ülkenin geleceğine katkı koyan değerli sanayici ve işa damlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye’nin birçok alanda büyümeye devam ettiğini de kaydeden Güzeloğlu, ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, Türkiye’nin büyüklüğü açısından olaya bakıldığında da mevcut büyüme hızının daha da arttırılmasının bir zorunluluk olduğunu, Türkiye’nin de bunu gerçekleştirebilecek kapasite ve potansiyele sahip olduğunu söyledi. Tarımsal sanayi alanında ciddi adımlar atılması gerektiğini dile getiren Vali Güzeloğlu, "Sanayiyi tarıma entegre etmediğimiz için bir büyük zenginlik, kapasite kullanımıyla hala atıl durumda kalıyor. Tarımın hammadde ve ürün boyutu emekle buluştuğu için emeğe dayalı sanayi entegrasyonu hem tabandaki ve alandaki ekonomik faaliyetleri, hem de bunun katma değer oluşturma sürecini çok doğrudan ilişkili gerçekleştirecek" diye konuştu.